22. 4. 2012

RC Review - Věř mi

Věř mi (Jessica Inclán)

Díl: třetí
Počet stran: 234
Nakladatelství: Metafora
Překlad: Ludmila Janská
Rok vydání: 2011
Anotace: Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.
 Pohledný svůdce Felix je sice čaroděj, ale byl by raději, kdyby si mohl dál užívat ve svém přímořském ráji. Ani trochu se mu nechce odjet do Paříže, kde má z rozhodnutí magické Rady hrát obyčejného člověka, aby odhalili úskoky nepřítele. A to navíc ve dvojici s překrásnou Sayblee, která mu už celé roky úspěšně odolává. Jenže zlo, hrozící zničit svět čarodějů i lidí opět povstává, a boj se zdá příliš těžký…
Zvlášť když se temný zloduch Quain pokusí udělat ze Sayblee svou loutku a nástroj zkázy. Zbývá jediná naděje, jediná síla, která může vše zachránit…. 
První věta:  Sayblee Safipourová se vynořila z vířící šedé materie a mžikavě se rozhlížela v potemnělém svitu vlahého obývacího pokoje, prosyceného vůní kokosových ořechů, ananasů a jemného mořského vánku.

Postavy:
Tumblr_m28qnrdqrd1qd3478o1_500_largeFelix je ze tří bratrů nejmladší a taky se tak k němu všichni chovají. Dělají si z něj žertíky a nic mu neřeknou. Vždy když s někým bojují, on je ten, který je pozadu a ostatní ho zachraňují. Takový malý pudlík...  Proto se rozhodne odstěhovat se na Havaj, kde je dostatek krásných žen a teoreticky si tam může dělat, co chce.  Také je známý svým postojem k ženám. Může mít jakoukoliv chce a proto si vysloužil, že si o něm každý myslí,že je to sukničř.

Sayblee je takový ideál. Je chytrá a krásná, milá a laskavá. Ovládá a dokáže zapálit i to, co se ani nikde v laborato
řích nevede.. Jako třeba ocel a různé jiné kovy. Ale nic nejde jen tak a tak se i Sayblee musí svou moc nejdříve naučit ovládat.

A přesto všechno Quain nabírá síly zlu...

Hodnocení:
Celá tato série se uzavírá právě tímto dílem, který se mi líbil asi nejvíce. Možná kvůli Sayblee a její božské povaze, nebo kvůli ňuňínovi Felixovi, kterého jsem si z bratrů oblíbila nejvíce.

5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)