4. 6. 2012

RC Review - Lovkyně snů 2 - Vstříc temnotě

Lovkyně snů 2 - Vstříc temnotě (Lisa McMan)

Série: Lovkyně snů 
Díl: druhý
Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Čeněk Matocha
Rok vydání: 2012
Anotace:  Některé noční můry nekončí… Zvlášť když se nechtěně dostáváte do snů druhých…
Jmenuju se Janie. Je mi teprve sedmnáct, ale skutečnost pro mě začíná být horší než sny. Na Fieldridgeské střední škole se dějí znepokojivé věci. Přesto nikdo nechce promluvit a ani vyšetřování nikam nevede. Co je však ještě horší, začínám odhalovat pravdu o sobě a o svých schopnostech - a ta je pochmurná. Vážně, krutě pochmurná…


***

Jak je zřejmé tato kniha je druhý díl do série Lovkyně snů. Je fajn si na chvíli oddechnout od všech draků, elfů a podobných stvoření. Od těchto půjdeme rovnou lovit sny... :D Rozhodně se dá kniha řadit mezi velmi originální.

Dál recenze obsahuje spoilery!!!
Pokud jste knihu ještě nečetli a chcete, rozhodně nečtěte dál!!! ;)


Na konci prvního dílu se Janie přidala k agentuře, která zvláštními „činy“ (např. lovením snů) řeší různé kriminální případy. Podle recenzí jsem usoudila, že velké množství čtenářů ocenilo i to, že případy, které se tu řešily, byly reálné. Mohli se (teoreticky) stát každý den.
 V druhém díle existuje podezření, že na Fieldridgeské škole je sexuální delikvent. Později se toto podezření potvrdí a Janie s Cabelem musí pátrat. Janie vstupuje lidem do snů a Cabel používá svůj šarm a snaží se skamarádit s co nejvíce lidmi. Pro Janie je tento úkol obzvláště nebezpečný, protože bude jaká si „volavka“,aby nalákala a přistihla delikventa „při činu“. Nakonec se jí i Cabelovi nic nestane a vše dopadne dobře. Tedy skoro.

***
Pokud jste četli první díl, tak si určitě pamatujete na paní Stubinovou. Díky jejímu deníku, který se Janie dostane do rukou, Janie zjistí něco málo o své budoucnosti. Třebaže nejspíš oslepne, jelikož se „dívá“ lidem do snů a další smutné věci. Musím říct, že konec mě opravdu dojal a zaujal.
***

Kniha je velice originální, zajímavá a velice velice příjemná. Celou sérii jsem si velice oblíbila a nemohu se dočkat posledního dílu... ;)
Sérii doporučuji na deštivá odpoledne, do vlaku nebo prostě hezky do postele! :)

5/5




Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)