1. 10. 2012

RECENZE: Upíří deníky 3 (Zášť)

Největší obrázek výrobku Upíří deníky – ZášťAutor: L.J.Smith
Série: Upíří deníky/ The Vampire Diaries
Díl: třetí
Počet stran: 239
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Lucie Schurerová
Rok vydání: 2010
Anotace: 
"...Děsivá síla plná zášti napadla naše město. Touží všechny zahubit a pít jejich krev. Dokážou se Damon se Stefanem smířit a bojovat bok po boku proti něčemu ještě hrozivějšímu, než jsou oni sami? A dokážu to já?"


Seznámení s knížkou a s postavami:
Další díl do série Upíři deníky s podtitulem Zášť jsem přečetla celkem rychle, tedy až když jsem si na knihu udělala čas.
Tumblr_mb5qp1l7ne1rd6slvo1_500_largeMusím říct, že tento díl mě opravdu mile překvapil, protože do děje byli více zapleteni i Elenini přátelé. Hlavně Bonnie McCulloughová, Matt Honeycutt, Meredith Sulezová a v neposlední řadě i Alaric K. Saltzman. Nevím, jestli je Ric úplně Elenin přítel, ale také si v knize vysloužil více místa.
Bonnie je milá, ze začátku natvrdlá dívka, která se nejdřív prohání za kluky, ale mě přišlo, že na konci tohoto dílu se spíše začala věnovat problémům, které sužují město Fell´s Church. Matt je typický americký středoškolák se sklony k sportu - hlavně americkému fotbalu. Musím říct, že Matt je pro mě takový trošku oříšek nebo i hádanka, protože moc ještě nevím, co si o něm myslet.
Meredith je typická nejlepší kamarádka, na kterou se můžete kdykoli spolehnout. Meredith v knize je fajn a skoro nejde si ji neoblíbit. Občas propadne panice, ale to i třeba Elena.  A nakonec Alaric, který mě v tomto díle opravdu překvapil. Začal podle mě uvažovat více jako dospělí muž a byl pro mě celkově o hodně víc vyspělejší než v předchozím díle (Souboj).

+ Nakonec jsou všichni zasvěceni do tajemství, která se týkají jejich rodného městečka Fell's Church. Společně (Damon, Stefan, Elena, Meredith, Bonnie a Matt) se vydávají hledat mocné Síly, které sužují město. Co se za těmi silami skrývá? Nakonec z toho vyplyne něco, co vás určitě šokuje, Stejně jako mě. Katherine! 


 ---------------
Kniha začala ve stejném momentě, jako ta minulá skončila - v momentě, kdy Elena překvapí nejen mě, ale hlavně i Damona se Stefanem, protože zabrání Stefanovi, aby zabil Damona, což se od věrné přítelkyně neočekavá. Ale to by ještě šlo, ale ona vyznala Damonovi lásku! Né, že by mi to vadilo (Delena forever! :D),ale tohle si Stefan nezasloužil. 

Hodnocení: 
Celkově bych hodnotila sérii Upíří deníky jako takový pro mě vyšší průměr. Ne úplně nadprůměr, ale něco lepšího než obyčejný průměr. Jsem spíše seriálový fanda, ale knihou taky nepohrdnu. Zášť je kniha na oddech a nemusíte o ní nějak extra logicky přemýšlet.
Mou nejoblíbenější postavu je.. to už jste asi poznali, ale ráda to zopakuji - DAMON! 
Skoro v každé knize si oblíbím záporného hrdinu a u Upířích deníků tomu nebylo jinak, ale Damon je pro mě... ! :D Prostě Damon je moje oblíbená postava, oblíbený herec (v souladu se seriálem).  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)