20. 5. 2012

Posuď knihu podle obalu (5)

Kniha:  Velikost L
Autor:  Meg Cabotová
Datum vydání: 2007
Nakladatelství: BB/art
Překlad: Lucie Johnová
Anotace: Heather Wellsová válí!Tady přinejmenším ještě před nedávnem válela. To bylo ovšem předtím, než se musela vzdát života popové hvězdy a přibrala tak, že teď nosí šaty o jednu či dvě konfekční velikosti větší – a než přišla o přítele, o smlouvu s nahrávací společností a o celoživotní úspory (její máti totiž sebrala peníze a zmizela s nimi do Argentiny). Teď jsou slavné dny plné nekonečného vystupování po nákupních střediscích už minulostí a Heather je naprosto spokojená s tím, že teď chodí v šatech velikosti L (což je velikost, jakou nosí většina Američanek!), i se svou novou prací, místem zástupkyně vedoucí koleje jedné z nejprestižnějších univerzit v New Yorku. Jednoho dne je však na dně jedné z výtahových šachet v budově koleje nalezena mrtvá studentka. Policie i vedení školy má zájem celou záležitost smést ze stolu jako obyčejnou nehodu, jako tragický důsledek mladické nerozvážnosti. Jenže Heather děvčata kolem osmnácti zná o něco lépe… a ví, že se jen tak pro zábavu na střeše výtahu rozhodně neprojíždějí. Nikdo jí ale nevěří – ani policie, ani její kolegové a ani soukromý detektiv, kterému patří dům, v němž Heather bydlí – a nepřesvědčí je ani to, že se za pár dní najde další mrtvá studentka, a okolnosti její smrti jsou stejně všední a zároveň zlověstné, jako tomu bylo u předešlé oběti. A tak se Heather rozhodne, že je čas přibrat si ještě další povolání: stane se z ní odvážný detektiv v sukních!Její nová práce s sebou ovšem nese pramálo výhod, žádné nadšeně jásající davy a taky spoustu povinností, z nichž některé můžou být i smrtelné. Zdá se, že nic nedokáže rozběsnit vraha víc než bývalá popová hvězda mírně plnoštíhlé postavy, která strká nos, kam nemá…


Názor na obálku:

Obálka na mě působí smíšenými pocity. Na jednu stranu mi přijde umělá, ale na druhou stranu se mi líbí designově a je hezky graficky vedena. Možná úplně nevystihuje knihu, ale to už v dnešní době má málokterá kniha! :) Ale knihu mám rozečtenou a je skvělá! :)

2 komentáře:

  1. Knížku se taky chystám číst, mám ji doma :)
    JINAK DNESKA PŘIŠEL BALÍK!! JUPÍÍÍÍ
    Když jsem balík poprvé uviděla, tak jsem si řekla: "áá, co to je? to je ale mega!!" a babička hned "v tom budou určitě bačkory nebo něco" a já na ni "babi, tam má být kniha!!"
    Rozbalovala jsem o sto šest. Strašně jsem se těšila a zároveň byla nervózní (ale příjemně!!), protože jsem byla z té velikosti balíku takková trochu.. stále jsem nevěděla, jestli je to skutečně pro mě :)
    A výsledek.. JSI STRAŠNĚ MOC HODNÁ. DĚKUJI!! Opravdu toto jsem nečekala. Knížky vypadají moc dobře, určitě si je co nejdřív přečtu. Mám opravdu velkou radost!! A děkuji i za krásně napsané dopisy (máš boží rukopis!!). Cvrčka s Arínkem jsem už pozdravovala :))
    Vážně jsi úžasná osůbka. Ještě jednou moc děkuji!!

    PS: Pokud si budeš chtít zasoutěžit ty u mě, můžeš! Právě u mě probíhá giveaway o podpis P.Briggs :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem opravdu moc ráda.. :)
    A já a hodná? nééééé :-D Ale děkuju moc :)

    A soutěže se určitě zúčastním! ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)