30. 5. 2012

RC Review - Temné vize 2


Temné vize 2 - Posedlost (L.J.Smith)

Série: Temné vize
Díl: druhý
Počet stran: 245
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Olga Staníčková
Rok vydání: 2012
Anotace: Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami… 
Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

První věta: „Pospěšte si!“ zavolala Kaitlyn zadýchaně, když vyběhla po   schodů.

Repete:
Kaitlyn, Lewis, Anna, Rob a Gabriel je pětice mladých nadaných středoškoláků, kteří jsou obdařeni každý nějakou schopností. Všem se naskytne příležitost svoje moci rozvíjet a využívat je pod kontrolou v Zetesově Institutu. Společně se seznámí s Joyce a panem Z. Vše jde dobře, dokud nezjistí skutečné záměry Zetesova Institutu. Od této doby prchají a kam vlastně?.. Do Bílého domu, který vídají ve společných snech. Existuje naděje, že se tam dostanou včas? Že jim obyvatelé domu dokáží pomoci?...

Rob vs. Gabriel:
:D... Už na začátku prvního dílu bylo zřejmé, že Kaitlyn nebude mít lehký život. Musí řešit psychické útoky, je jakýmsi vůdcem celé party na výpravě do Bílého domu a potom je tu Rob a Gabriel. Gabriel a Rob.
Nevím, jak vám, ale mě Rob ke Kait prostě nesedí. Ne, že bych ho neměla ráda, ale jak se říká: Opaky se přitahují a Kait s Gabrielem jsou toho zářným příkladem. I když Kaitlyn miluje Roba a on ji. Gabriel ji své city tají, ale bez úspěchu, kvůli telepatickému spojení, které on sám založil.
 
Hodnocení:
Druhý díl se mi líbil více než díl první a to hned z několika důvodů. Byl mnohem akčnější, více se tam řešily vztahy mezi všemi a také mě velice překvapil Lewis, pro které autorka v knize věnovala (konečně) více místa.
 Nakonec bych řekla, že série Temné vize je jedna z mých oblíbených sérií a hlavně, je to (podle mého názoru) to nejlepší, co L.J.Smith napsala.
Pokud tuto sérii máte také rádi, tak oslavujte, protože další díl by měl vyjít v říjnu 2012 s názvem – Vášeň. Snad je tento údaj správný a tuto knihu vřele doporučuji!

5/5

3 komentáře:

  1. Tuto knížku bych si chtěla moc přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem teprve u prvního dílu a musím říct, že je to dobrá kniha :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)