27. 8. 2012

RECENZE: Krásní mrtví 3 - Summer

Krásní mrtví 3 - Summer
Eden Maguire
Největší obrázek výrobku Krásní mrtví – SummerAutor: Eden Maguire
Série: Krásní Mrtví
Díl: třetí
Počet stran: 264
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Drozdová Edita
Rok vydání: 2012
Anotace: 
Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co byla Summer zastřelena v nákupním středisku. Podle všeho (a všech) se stala náhodnou obětí šíleného střelce… Něžná zlatovlasá hudebnice s andělským hlasem měla tisíce fanoušků, její píseň Neviditelný o neopětované lásce milovali všichni, nejen studenti ellertonské střední školy. Summer měli všichni rádi, všichni ji obdivovali… Darina musí Summer pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi a Arizoně. Jinak její duše nikdy nedojde pokoje.  Neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

Seznámení s knížkou:
Další díl do série Krásní Mrtví, tentokrát s podtitulem Summer. Summer Madisonová byla nadějná muzikantka a zpěvačka do doby, kdy se stala obětí šíleného vraha při přestřelce v nákupním domě. Na kom jiném, než na Darině by mělo být břemeno odhalení této vraždy? Musím ale říct, že kolem Summerininy vraždy je možná víc otazníků než u předchozích dílů dohromady. U předchozích dílů měla Darina totiž tu výhodu, že věděla, kde začít a kde hledat vraha. Měla jednoduše okruh, kde zjistit více informací. U tohoto dílu mohl být ale vrahem kdokoli. Jak už jen náhodný vrah, nebo někdo, kdo Summer neměl rád. Čas ubíhá a Darina musí zjistil, kdo Summer zabil, jenže Summer nemá moc času a vrah je stále volný...

                                                                   *  *  * 
Už potřetí čeká na hlavní hrdinku Darinu výzva při objasňování další vraždy. Jenže Krásní mrtví stále nejsou  v dosahu ani na obvyklém místě - farmě za městečkem. Darina stále touží být s Phoenixem, být v jeho náručí a být s láskou svého života. Asi nejsem sama, kdo na začátku knihy postřehl náznaky Dariny z prvního dílu- prostě hysterie ohledně Phoenixe. Jsem ale ráda, že netrvalo dlouhou a když se objevil Hunter zase bylo vše v pořádku. 

Fakta, dojmy a pocity:
+ Musím uznat, že série je díl od dílu lepší. Jonas mi mi tak moc nesedl, z Arizony jsem měla pocit překvapení a ze Summer jsem nadšená! Byla tu vidět námaha , kterou si s knihou autorka dala, bylo tu víc akce, napětí, další díly jsou propracovanější, čtivější a hlavně zajímavější. A když si toto myslíte u druhého a předposledního dílu, tak ten poslední bude (doufám, že bude) bomba! Poslední díl se bude jmenovat Phoenix a u nakladatelství Fragment vyjde na podzim tohoto roku. 
+ Co by to bylo za super mystery sérii, kdyby tu chybělo tajemno? Vlastně... kniha je tajemná celá sama o sobě, ale úplně nejzajímavější mi přišel sám Hunter. Líbí se mi na něm jeho kuráž, zásady a smysl pro spravedlnost. Určitě je pro mě Hunete jednou z nejoblíbenějších postav, samozřejmě až po Arizoně. 

Hodná zpěvačka nebo sarkastická drsňačka?
Řeč je o Summer Madisonové a Arizoně Taylorové. A vlastně - koho mám radši? Mám sto důvodů říct, že mám radší Summer,stejně tak stodůvodů říct Arizonu. Ale tou oblíbenkyní °1 je u mě Arizona. Možná jsem to už někde říkala, ale právějí jsem si oblíbila už v prvním dílle a tento pocit ve mě přečkal i přes tento díl. Proč mám radši drsňačku než hodnou zpěvačlu. Důvod je jednoduchý - každý si (podle mě) oblíbí nejčastěji postavu jemu nejpodobnější. Právě proto jsem se víc sžila s Arizonou. Já jsem totiž sarkastická a ... né úplně drsňačka, ale člověk, co si dává pozor na to, koho si pouští k tělu. 

Hodnocení:
Nebudu se tu dlouho rozepisovat, protože stačí říct:"Kde je sakra další díl?"...

                                                9/10




4 komentáře:

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)