24. 8. 2012

RECENZE: Můj milý deníčku 2 (Moje džíny jsou fakt děsný)

Můj milý deníčku 2 - Moje džíny jsou fakt děsný (Jim Benton)
Autor: Jim Benton
Série: Můj milý deníčku
Díl: druhý
Počet stran: 142 stran
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Eva Brožová
Rok vydání: 2012
Anotace: Jmenuju se Jamie a píšu si deník. Pořád se kolem mě něco děje. Ve škole je to někdy dost šílený a učitelé a moji rodiče jsou všechno, jen ne cool. Taky občas sledujete lidi kolem? Vážně děsný, co si některý holky vezmou na sebe! 
Všechno v mém deníku je rozhodně pravda... nebo aspoň natolik pravda, jak je zrovna třeba.

Seznámení s knížkou:
Abych pravdu řekla, tak knihu mám asi jen z jednoho důvodu a to je ten, že nemám ráda neúplné série ve své sbírce knih. No a když už mám ten první, tak holt musím mít i ten druhý. (Recenze je     )
Pro ty z vás, kteří nečetli ani jeden díl, tak vám knihu jen ve zkratce popíšu. Jamie Kellyová si píše deník a obohacuje ho o vtipné obrázky. Ilustrace celý příběh hezky oživí a často se u nich zasmějete. Tento díl pojednává o případu zákeřných kalhot, zvláštní Margaretiny proměny a nestabilitě celého vesmíru. Podaří se Isabelle (Jamiina nejlepší kamarádka) společně s Jamie zapudit zlého ducha prokletých kalhot?

*  *  * 
celá série v angličtině
Jamie Kellyová je normální holka, která o sobě ráda tvrdí, že je mistryní v oboru mody a guru, co se týče proměn. Společně se svou nejlepší kámoškou Isabellou táhnou za jeden provaz. Společně se snažili pomoci Margaret alias hlodačce tužek, aby z ní udělali pěknou holku. První den jsou na sebe Isabella s Jamie pyšné, ale další den už se Margaret opět vrátila ke svému starému já, ale... Pořád je na žebříčku oblíbenosti skoro nejvýš, dokonce je výš než Angelina, se kterou jsme se seznámili už v prvním díle. Co stojí za touto záhadou, která rozhodila stabilitu celého vesmíru? :D Jamie a Isabella to zjistí! A nejen to! Vyřeší i záhadu ohledně značkových kalhot a nakonec bude vše OK... :D

První nebo druhý díl?
Na odpověď na tuto otázku jsem byla i já docela zvědavá. Popravdě se určitě nebudu prohlašovat za věhlasného fandu této série, ale jako oddechovka je fajn. No a jaký díl je podle mě lepší? Určitě druhý, i když ten má k dokonalosti taky hodně daleko, tak se mi líbil mnohem více než první. Lepší příběh (krádež osobního hodnocení své sokyně Angeliny X záhada tajemných kalhot, které sami vypouští plyny), více stran (109 X 140 - já vím, moc velký rozdíl to není, ale i tak) a navíc tam měl víc místa příběh, kdežto u prvního dílu to byly spíš obrázky. 

anglická verze
obálky
Hodnocení:
Knížka se se hodí jako velmi lehká oddechovka na cesty vlakem, tramvají atd... Myslím, že během půlhodinky až hodinky se knížka dá stihnout určitě. Knížka se hodí zvláště pro ty z vás, kteří si chtějí odpočinout od fantasy, upířin a nebo třeba i dystopií a plánují přisednout k nějakému deníku dívky, která má problémy každodenního života. Jestli by se tato série dala doporučit? To ano - dala, ale jen pro určitou věkovou kategorii, tak od těch 99 - 13let. Pokud jste ale starší a tuto knihu si chcete přečíst, tak vám to nikdo zazlívat nebude. Knize dávám o půl bodíku více než předchozímu a to: 

8/10

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, i tak mě ale kniha neupoutala. Tenhle typ knih zkrátka není nic pro mě :) Už úvodní obrázek ale naznačuje, že čtení by mohlo minimálně dobře pobavit .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát!.. :)
      Jojo, u knihy je hodně scén na pobavení, uvidíme, jaké budou další díly - teda pokud si je pořídím ;)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)