20. 1. 2013

RECENZE - Zavržený #1

Autor: Becca Fitzpatrick
Série: Zavržený
Díl: #1
Počet stran: 400
Nakladatelství: Egmont
Originální název:  
Rok vydání: 
Anotace: 
Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory. Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné - držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: "Jak hluboko dokážeš padnout?"

Děj a postavy knihy: 
Hlavní hrdinkou knihy je Nora Greyová. Ta žije normální život, má nejlepší kamarádku Vee a o kluky se moc nezajímá. To však platí jen do chvíle, kdy do třídy nastoupí nový student Patch. Přijde na hodinu biologie (ano, jako ve Stmívání Edward) a od té doby to mezi ním a Norou pořádně jiskří, čemuž dopomůže i to, že si k sobě na hodiny sednout, takže z nich jsou "kámošy" z lavice. Nora postupně zjišťuje Patchova tajemství a nakonec se stane něco nečekaného! ano, zamilují se do sebe. Kdo by to byl čekal? :D 
Jak už jsem psala, tak hlavní hrdinkou knihy je Nora. Nora je svědomitá hrdinka, která je určitě fajn. Samozřejmě není dokonalá a líbí se mi na ní, že dokáže myslet na svůj věk přiměřeně. Nehraje si na dospělou ani se nechová dětinsky, takový zlatý hrdinský střed :D. Ovšem u ženského pohlaví mám jasnou favoritku a to Vee, neboli nejlepší kamarádka Nory. Byla vtipná, sarkastická a Veeiny pasáže jsem měla moc ráda. Samozřejmě jsem měla nejradši scény s Patchem, které byli v knize (skoro) pořád, jednoduše nenajdete kapitolu, kde by se alespoň 2x nevyskytovalo Patchovo jméno, což je určitě bezva, když jde právě o Patche. Patch je ten typ hrdiny, který je dokonalý, úžasný a skrývá nějaké tajemství. Vždy si říkám, že jeto pořád, ale potom přijde někdo jako Patch a je mi to celkem jedno :D. 

Pocity, dojmy, hodnocení:
Určitě už jsem někde říkala moje zkušenosti s andělskými knihami, ale pokud jste to přehlédli, tak jde o to, že jsem andělské knihy moc nečetla. Četla jsem Pád od Lauren Kate, což podle mě byla velká blbost a ani jsem knihu nedočetla a potom jsem četla Padlí andělé a Leviatan. Tahle kniha byla lepší, ale pořád to nebylo něco, co bych nadále vyhledávala a teď přišel Zavržený. Naprosto skvělá knížka o andělech. Kniha Zavržený mě opravdu velmi mile překvapila a byla jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Styl autorčina psaní mi sedl. Byl svěží a stránky vám takřka ubíhaly pod rukama a ten konec? Super! 
 Těžko jsem hledala na knize nějaká negativa, takže se jich asi v této recenzi nedočtete. Nicméně jsem ve spoustě recenzí četla, že toto je nejlepší díl z celé série a že to s kvalitou jde z kopce s dalšími díly. Já ale doufám, že se mi další díly budou líbit a čtení si užiji stejně jako u tohoto dílu. 

Becca FitzpatrickAutorka knihy: 
Becca Fitzpatricková se narodila 3. února 1979 a čtenářsky ji odkojily Nancy Drew a Trixie Belden. Jako dítě si prošla dvěma etapami. Nejdřív, když ve svých osmi letech poprvé zhlédla Honbu za diamantem, se rozhodla, že se stane spisovatelkou, protože jí tahle profese učarovala. Sama sebe viděla, jak pobíhá v kolumbijské džungli a záda jí hrdinsky kryje Michael Douglas. (ZDROJ)

10/10





4 komentáře:

  1. Vážne??? Aká nezvyčajne pozitívna recenzia 8D
    Knihu som ešte nečítala, chystám sa, odkladám čo najďalej sa dá. Mám aj z knihy Pád aj z tohto Zavrhnutého veľké obavy a už teraz isté nesympatie, ale aj tak som zvedavá.
    Pekná recenzia 8)

    OdpovědětVymazat
  2. 10 z 10? Vážně? :D Hmmm... Že bych si tu knížku přece jenom přečetla? :D

    PS: Nechápu proč se všichni vždy seznámí na hodině biologie :D. Se mnou by se asi nikdo neseznámil, protože biologii nesnáším a většinu času si čtu nebo spím :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom stejně. Taky to moc nechápu :D
      A určitě knihu zkus ;-)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)