9. 2. 2013

ON MY WISHLIST #7

Kniha: Cesta dněžných ptáků
Autor: Robert Lyndon
Nakladatelství: Knižní klub
Anotace: Velkolepý, zcela moderně psaný román se odehrává v 11. století a provází čtenáře téměř celým tehdejším světem. 

Francouzský žoldák přijme od anglického šlechtice nabídku, aby se vydal do Konstantinopole zachránit jeho syna, který je tam držen jako rukojmí. Mladý rytíř bude propuštěn výměnou za šest mimořádných dravých ptáků, bílých sokolů. Ze všeho nejdříve Vallon míří se svými společníky do Norska, pak putuje přes Grónsko a Rusko k svému cíli. Na dlouhé cestě ho provází řada výrazných postav, například sokolník se schopností porozumět divokým zvířatům nebo nebývale vzdělaný student lékařství, který s sebou tajně nese dokumenty, jež mají vést k objevení pátého evangelia. 
Vynikající dobrodružný příběh je napsaný svižně a s fantazií. Skvělý děj dokáže udržet čtenáře v napětí až do poslední stránky. 

Proč si chci knihu přečíst/pořídit:
Knihu jsem poprvé viděla u Etteley na blogu → tady najdete recenzi, která je mimochodem moc povedená. A potom jsem ji viděla i u Rodaw ve videu, takže se mi kniha dostala ještě více pod kůži a moc doufám, že bude co nejdříve v knihovně, protože nejlevnější taky není a já si potřebuji dokoupit série, které mám doma. Určitě si recenzi u Ettel přečtěte a pokud máte rádi historické romány, tak Vás určitě na knihu naláká. 

2 komentáře:

  1. No jo, tohle schvaluju! Skvělá kniha a za ty peníze určitě stojí ;) A mimochodem, moc děkuju za zmínku o mé recenzi, vážně mě těší, že se líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vůbec nestojí za řeč! :) Recenze úplně skvělá!
      Ani nevíš, jak tu knihu strašně chci :) :D

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)