27. 11. 2013

RECENZE: NADPOZEMSKÁ



Anděl. Láska. Poslání.
Clara je čtvrteční anděl a díky tomu musí splnit své poslání, které poznala ze svých vizí. Hořící les a záchrana kluka, kterého Clara nikdy neviděla. Proto se se svou matkou a bratrem Jeffreym  přestěhuje do Wyomingu. Hned na cestě do nového domova se seznámí s Tuckerem, který bude mít v knize ještě větší roli. Po pár dnech v nové škole Clara pozná Christiana, kterého by podle svých vizí měla zachránit. Jenže nemá ani nejmenší tušení, kdy požár v lese vypukne. K tomu se ještě učí létat se svou matkou a plní si školní povinnosti. Když přijdou prázdniny, Clara si myslí, že bude trávit léto sama, ale jak se zdá, tak na ní její kamarádka Angela myslela a k narozeninám jí dala svého bratra. Clara z jejího nápadu není zprvu úplně nadšená, ale jak se ukáže, tak Tucker není takový, jaký si Clara myslela, a nakonec si spolu o prázdninách užijí spoustu legrace.
Nejvíce z celé knihy mi sedl Tucker, což byl takový správný dobrodruh a na rozdíl od Christiana, kterého jsem nemohla ani vystát a který se na můj vkus choval v některých momentech dost povrchně, mi přišel jako pohodový kluk, který si o sobě nic moc nemyslí. Clara byla jako hlavní hrdinka celkem fajn, až na některé situace, většinou, když byla s Christianem, kdy se chovala naivně. Celkově si ale myslím, že autorka dokázala postavy vykreslit tak, že každá měla v knize svou úlohu. 

Hodnocení:
Nadpozemská byla velmi příjemná andělská kniha. Moje zkušenost s andělskými knihami je celkem chudá, protože jsem zatím četla jen 2 čistě andělské knihy – Pád a Zavrženého. Přičemž Pád se mi vůbec nelíbil a Zavržený byl doteď mou nejoblíbenější knihou. Po přečtení Nadpozemské je ale mou nejoblíbenější andělskou knihou právě Nadpozemská. Byla čtivá, odpočinková a poutavá. Je to sice typická YA kniha, ale přesto má svoje kouzlo. A to je i to, proč se mi Nadpozemská líbí více, než Zavržený. V Zavrženém totiž nebylo ukázáno to pravé andělské kouzlo.  Nadpozemská je kouzelná už od obálky, která je naprosto úžasná, až po konec knihy. 


Za velké plus považuji také začátek knihy. Většinou jsem se setkala s knihami, kde hlavní hrdinka teprve přichází na to, kdo opravdu je a hledá všude nějaké odpovědi. Clara věděla, že je anděl a proto jsme byli ušetřeni toho, že bude pátrat po všech možných indiciích. Naproti tomu pátrala po mnohem zajímavějších věcech ze své minulosti a to udělalo z knihy ještě lepší andělskou young-adultovku.
Pokud tedy hledáte nějakou romantickou a zároveň vtipně napsanou andělskou kniha, tak Nadpozemská je přesně pro Vás. Druhý díl s názvem Zasvěcená už, společně se třetím dílem, vyšel u nakladatelství CooBoo a já doufám, že si ho co nejdříve přečtu.
Kniha v číslech: 

Obálka: 100%
Konec: 50%
Postavy: 75%
Akce: 40%
Romantika: 85%
Celkové hodnocení: 80%

2 komentáře:

  1. O knize jsem už slyšela, děj zní docela zajímavě, ale ještě jsem se nějak neodhodlala k tomu, abych si knihu půjčila.
    Máš moc hezký blog! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář a za pochvalu! :) Moc mě těší, že se blog líbí :)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)