22. 4. 2012

RC Review - Pořád mi pijou krev

Pořád mi pijou krev (Kimberly Pauley)


Díl: druhý
Počet stran: 291
Nakladatelství: AlPress/edice Klokan
Překlad: Eva Konečná
Rok vydání: 2011
Anotace: S upířím klukem Georgem a nejlepší kamarádkou Serenou po boku se Mině zdá, že má celý život před sebou. Ale pak přijdou rodiče s tím, že se budou stěhovat. Někam do zapadlého městečka, kde škole vládnou usměvavé roztleskávačky a nabušení sportovci. Mina musí nahrát svou smrt a všechno opustit, včetně George a Sereny. Dokonce ani upírský kurz o změně podoby jí nezvedne náladu. Najednou se objeví Serena s novinkami, z nichž se Mině doslova zatočí hlava. Možná jí to s upírskými špičáky více sluší, ale vůbec to neznamená, že je její život méně komplikovaný.

...

V druhém díle se opět setkáváme s Minou, která by si na facebooku mohla změnit stav ze živé na mrtvou.

Postavy:
157837161909993116_8juxrqba_f_largeMina je středoškolská puberťačka, která už není tak obyčejná. Stala se totiž upírkou a má další spoustu starostí. Třeba přijde o svou nejlepší kamarádku, přijde o školní večírek a dostane zaracha i na vlastní pohřeb. Ale všechno zlé je i k něčemu dobré, takže Mina potká nového upířího kamaráda Camerona, který je ještě více cool než její bývalý George!
Serena je/byla nejlepší kamarádka Miny, ale problém je, že se jí líbí George.

...

Serena se ale Miny jen tak nevzdá, a snaží se ze všech sil, aby ji získala zpátky. Rozhodne se jít s Minou bok po boku, ale ještě netuší, jaké velké ji hrozí nebezpečí. Nejlepší kamarádky se mají rády a proto si "cáklá" Raven jako pomstu nevybere nic jiného než něco provést Sereně.

...

Moje hodnocení:
Tato kniha je spíše určena mladší čtenáře, tak kolem 13-14 let.
Je to spíše oddechové čtení, takže pokud chcete knihu u které nemusíte přemýšlet nad nástrahami života, tak si tuto knihu určitě u šálku teplého čaje dopřejte!

4,5/5


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)