10. 6. 2012

RC Review - Temná akademie 1 - Vyvolení


Autor: Gabriella Poole
Série: Temná akademie 
Díl: první
Počet stran: 255
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Eliáš Petr
Rok vydání: 2012
Anotace: Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...
Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.


°°°°
Neoriginalita
Musím říct, že tahle kniha mě tak trochu zklamala. A to hlavně kvůli námětu. Jak jsem tak koukala na ostatní recenze, tak se kniha tak nějak líbila i s námětem. Některým bloggerem se dokonce zdála originální.
Nevím čím to je, ale mě moc originální nepřipadala. Možná mi trochu připomínala Školu noci, kde je námět tak nějak stejný. Dívka jde do nové školy, najde jednu kamarádku, začnou se tu dít divné věci a k tomu všemu další milostný trojúhelník.

Milostný trojúhelník
Co by to bylo za „originalitu“, kdyby v knize nebyla žádná láska? Ano, opět se setkáváme s milostným trojúhelníkem, kde hraje hlavní roli právě Cassie. Na jedné straně je tu Ranjit. Tajemný Ind, kterému osud nepřál. Právě na Darkově akademii mu zemřela sestra Jessica.
Na druhé straně tu máme Richarda. Sexy idola, sukničkáře a namachrovaného Amíka. Právě ten u Cassie „vyhraje“, ale k Ranjitovi ji to táhne čím dál víc. Abych pravdu řekla mě se Cassie nehodí ani k jednomu.

Samotná Darkova akademie
Myslíte si, že Darkova akademie je škola jako žádná jiná? Tak to se pletete!
Každý rok se stěhuje na jiné místo – tentokrát je to Francie. A co studenti? O Cassie už tak nějak něco víme, její nejlepší kamarádka Isabella je zároveň její „průvodkyní“ po Akademii. Potom tu máme takovou zvláštní skupinu – Vyvolení. Jde o skupinu vybraných studentů, kteří jsou krásní, bohatí a můžou mít takřka vše. Ale jaká děsivá tajemství skrývají? Proč se Jake  v noci potuluje po chodbách? Otázek mnoho – odpovědí málo.

Hodnocení:
Jak už jsem psala, kniha mi nepřišla moc originální. Možná jen pár detailů, ale to je tak nějak vše. Určitě je to ale příjemné oddychové čtení, které se hodí do školy, na zdlouhavé cesty autobusem nebo vlakem, nebo prostě na nudné chvíle.
Četla jsem knihy, co byli mnohem lepší, ale taky i horší.

7/10

4 komentáře:

  1. Hmmm.....knížka do školy...super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že je to na knížku docela vystihující!.. :) :D

      Vymazat
  2. Mě naopak tahle kniha uchvátila... Tedy, uchvátilo mne prostředí, krása studentů - všechny jsem si je dokonale představila, a do Ranjita jsem se doslova zamilovala, ale vlastně jsem si ho představovala spíš jako Japonce, pro které tak trochu slabost, než jako Inda... "Ind" se k němu totiž moc nehodí, tak jsem si ho poupravila :D Moc mne bavilo noční plížení po chodbách, ale ten konec s duchy mne napůl překvapil - ani příjemně, ani nepříjemně, prostě nečekaně... Ale konec byl docela pěkný. Ten jsem si užívala... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se líbí něco jiného a to je na tom to nejlepší! :) Ale konec mě taky překvapil a musela jsem nad ním dlouho uvažovat! :)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)