23. 9. 2012

RECENZE: Drahokamy 1 (Rudá jako Rubín)

Autor: Kerstin Gierová
Série: Drahokamy
Díl: první
Počet stran: 335
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Tereza Pecková
Rok vydání: 2012
Anotace: Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.



Seznámení s knížkou:
Abych pravdu řekla, tak knihu mám doma opravdu dlouhou dobu a četla jsem jí hned dvakrát. Když jsem ji dočetla poprvé a chtěla napsat recenzi, tak jsem zjistila, že si z knihy skoro vůbec nic nepamatuji. Ano, stydím se, ale knihu jsem začalo číst až na přelomu minulého týdne. A dnes konečně přidávám na tuto skvělou knihu recenzi! ;)
+ Pokud si myslíte, že mít v rodině člověka, který co nevidět skočí v čase? Pro šestnáctiletou Gwendolyn je to jako žít v cirkusu. Naštěstí má podporu ve své nejlepší kamarádce Leslie, která pro ní udělá cokoliv. Dokonce jí podrží, když to Gwendolyn nejvíce potřebuje - vypadá to totiž, jako by se Isaac Newton spletl a špatně určil nositele genu, protože až do doby, kdy poprvé Gwendolyn skočí v čase by nositelem měla být její sestřenice Charlotte. Vše je ale zahaleno mnohými tajemstvími... 

                                                 

Cestování časem + romantika = žádný problém:
Cestování časem je celkem časté téma na psaní knih. Ne úplně to nejčastější, ale oblíbené rozhodně ano. S podobnou tématikou jsem četla asi jen Jezdce časem (Alex Sarrow). Některým se asi budu muset omluvit, když řeknu, že Jezdci se s Rudou nemůžou ani srovnávat. Opravdu se omlouvám, ale podle mě pravda... :D
Pokud jste knihu nečetli, tak na chvilku opominu větu, že děláte chybu, ale budu vás muset varovat, pokud od knihy čekáte nějakou opravdu velkou slaďárnu, tak to ne-e. Možná by vás mohla zmást růžová až "sladká" obálka, ale opravdu červenou knihovnu tu nečekejte! 

                                                 

Hodnocení:
Jen předem chci říct, že i když tato recenze není nějak extra dlouhá, tak je tu všechno, co jsem vám chtěla sdělit. ;)

Rozhodně neprohloupíte, když si knihu alespoň půjčíte z knihovny, protože za to opravdu stojí! Děj v knize plyne rychle, příběh je poutavý a zajímavý a kniha celkově je velmi originální. Jedním z prvků za které jsem ráda je to, že cestování časem v této knize není  nic jednoduchého, což sami zjistíte, až si knihu přečtete. ;) 
Postavu, kterou jsem si oblíbila nejvíce byla lady Arista, Robert, Gideon a Gwen. Naopak mi moc nesedla Charlotte a Leslie. Leslie byla sice ochotná ve všem pomoci, ale mě jednoduše nesedla. 
Druhý díl Modrá jako Safír už vyšel a já se opravdu těším, že si ho co nejdřív přečtu a proto si i v hodnocení nechám rezervu na další dva díly, v případě, že by byli lepší. ;)

9/10

Knihu si můžete objednat na stránkách nakladatelství CooBoo.
Veškeré obrázky jsou nalezeny na Googlu.





4 komentáře:

  1. na túto knihu čítam len samú chválu 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si ji ještě nečetla, tak neváhej a zkus ji! :)
      Je skvělá! ;)

      Vymazat
  2. Já jsem knížku nečetla, ale je pravda, že jsem ji držel v rukou, protože jsem ji odesílala jako výhru za soutěž. Nooo.. cestování časem mě sice hodně láká a baví, ale doma mám Jezdce časem (které jsem mimochodem ještě nečetla) a to mi (zatím) tak nějak stačí. Každopádně recenze se moc povedla a vůbec nevadí, že je trochu kratší, protože jsi napsala vše, co jsi chtěla :) Třeba já osobně mám radši recenze spíš kratší :)) takže mě to naprosto vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za názor a milý komentář, takové vždy potěší! :)

      PS: Taky mám ráda spíš kratší recenze.. :)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)