16. 9. 2012

RECENZE: Upíří deníky 2 - Souboj

Největší obrázek výrobku Upíří deníky – Souboj
Autor: L.J.Smith
Série: Upíří deníky 
Díl: druhý
Počet stran: 232
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Lucie Schurerová
Rok vydání: 2009
Anotace: 
Smrtící milostný trojúhelník. Elena: zlaté dítě, vůdčí typ, dívka, která může mít každého kluka, po kterém zatouží. Stefan: zamyšlený a tajemný, zdá se, že je jediný, kdo může odolat Eleně, ale ve skutečnosti bojuje, aby ji ochránil před hrůzami, které ho pronásledují z minulosti. Damon: sexy, nebezpečný a hnaný touhou pomstít se Stefanovi, bratrovi, který ho zradil. Odhodlaný získat Elenu, ochotný zabíjet aby ji ovládl.
+
"...Co je ještě nebezpečnější než být zamilovaná do upíra? Když mě milují upíři dva. Stefan nevzdává boj s žízní po krvi a Damon se snaží získat mé srdce. Musím zachránit nesmrtelného ctitele a tím ohrozím svou smrtelnost.. Jak dopadne tenhle souboj?"
Seznámení s knížkou:
Konečně jsem si mohla přečíct další díl do série Upíří deníky, tentokrát s podtitulem Souboj. Knížka začíná úplně stejně jako ta minulá skončila a to výkřikem, který Elena vyšle do prázdného, ledového vzduchu - "Damone!"... Ano, přesně takhle kniha začíná, začíná v situaci, kdy za Stefanem přijel jeho bratr Damon. Ne, že by tam přijel až na konci knihy, ale... No prostě se tam nějak objevil! :DD 
Vztah mezi oběma bratry je ... hodně zvláštní. 
Oba dva ví, co čekat od toho druhého, znají své slabiny i silné stránky. Aby taky ne, když jsou bratři, že? No, abych ten vztah mezi nimi shrnula, tak určitě není nijak zvláště idilický, ale navzájem by se určitě nepovraždili... Možná... 

Alaric K. Saltzman:
Alaric... Já vím, tady vypadá
divně... :DD
Alaric Saltzman je nový učitel evropských dějin (jednoduše učitel dějepisu) na škole, kde studují všichni naši hrdinové školou povinní a tudíž nahrazuje volné místo profesora Tannera, který zemřel v prvním díle. Alaric si získá oblibu všech studentů, možná díky nečekanému uvítání, které si pro své studenty připravil - večírek na uvítání u něj doma. No, přiznejte - mít ho jako učitele by nemuselo být tak zlé, že? :D To byl knižní Alaric, co se týče Alarica v seriálu, tak ho mám taky moc ráda a jeto má druhá nejoblíbenější postava hned po Damonovi. 
Jak víte, tak seriálová Alaric a ženy šlo celkem dohromady. Nejdřív to byla Jenna, kdo získal Ricovo srdce, jenže Jenna. No, někteří z vás ví, co se jí stalo, ale jiní ne a já tu nechci spoilerovat, takže jen řeknu, že už nemohli být spolu. No a s úderem asi devátého dílu třetí série si Ric začal něco s doktorkou Fellovou. Tak uvidíme, jak to půjde v knize. 

Milostný trojúhelník:
Jak určitě víte, tak hlavními postavami jsou tu Elena, Stefan a nakonec i Damon. Určitě tu jsou další hlavní postavi, třeba mezi Eleninými nejlepšími kamarády, jako je třeba Bonnie, Matt a Meredith, ale já se teď zaměřím na první tři jmenované. Elena je krásná dívka, královna střední školy ve Fell's Church a rozený vůdčí typ. Stefan je milý a tajemný kluk, který ze všeho nejvíc chce ochránit Elenu. A nakonec je tu Damon, neboli BAD BOY této knihy. Damon je sexy, nebezpečný a velmi odhodlaný získat Elenu.
+ Skoro v každé propagaci knihy (internet, ediční plán) najdete toto: Milostný trojúhelník plný očekávání, touhy, nečekaných zvratů a krve! 
Určitě nebudu jediná, kdo si myslí, že upířích románků a upířích milostných trojúhelníků je hodně. No a právě proto je ráda čtu a srovnávám. Ale abych se vrátila k tématu, tak bych ze všeho nejvíc chtěla, aby Elena byla jen a jen s Damonem, vzali se, adoptovali si dítě a odstěhovali se Anglie. :DD  No, jednoduše jsem tým DELENA! :) 
Je mi jasné, že takhle jednoduché to být nemůže, takže mi nezbývá nic jiného, než se s radostí pustit do dalších dílů. Vážně jsem zvědavá, jak to celé jednou dopadne. 

Hodnocení: 
Pokud knihu začínáte číct s pocitem, že víte o čem je (jako já), tak budete hodně překvapeni (jako já). :D Knížka je opravdu fajn, ale nesmíte od ní očekávat příliš.


8/10

2 komentáře:

  1. pekná recenzia 8)
    určite by som si rada prečítala túto knihu 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!.. :)
      Za přečtení rozhodně stojí!..:)

      Vymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)