4. 3. 2013

RECENZE: STMÍVÁNÍ (GRAPHIC NOVEL #2)


Stmívání - Grafický román II. dílAutor: Stephenie Meyerová, kresby: Young Kim
Série: Stmívání, Graphic novel 
Díl: #2
Počet stran:
Nakladatelství: Egmont
Originální název:  Twilight: Graphic Novel, Volume 2
Rok vydání: 2012
Anotace: na stránkách nakladatelství není uvedena






Kresby: 
Jako v minulém díle, tak i tady byli kresby naprosto dokonalé! Řekla bych, že se i autorka, zlepšila, pokud to u Young Kim ještě vůbec jde.  Možná to bylo i lepšími scénami, které se od  prvního dílu taky zlepšili. V prvním díle to bylo spíš o romantice mezi upírem a člověkem a v tomto díle šlo spíše o akci a drama. Když jsem si četla pasáže, kdy Bella křičela na Edward např. Edwarde! Bolí to!, tak  jsem si naprosto živě Bellu představovala, jak opravdu křičí a nevědomky prská na okolní parkety.  Občas mi přišly reakce některých hrdinů, jako přetažené za vlasy a zdlouhavé, ale to chápu, že za to nemůže Young Kim ale je to v samotných knihách. Koukám, že píšu úplně o něčem jiném, než jsem chtěla, tak tedy ke kresbám. Skoro celá kniha je černobílá, až na ty nejefektnější momenty. Například i takové maličkosti jako rusé vlasy Victorie. Stačil jeden barevný pramen a už to obohatilo celou stránku. Na konci je krásná romantická scéna mezi Edwardem a Bellou na plese, kde Bella má naprosto úžasné šaty a pozadí za ní a Edwardem, když tancují je naprosto dokonalé. Bella má dokonce i sádru, což je strašně fajn. Ne, že bych ji přála zranění, ale je to opravdu vtipný detail, protože ta sádra je fakt roztomilá (připadám si jako blázen, když mluvím o roztomilosti sádry :D).

Hodnocení:
Vůbec nevím, jak moc kvalitní bude tato recenze, jelikož ji píšu celkem pozdě večer a mám totální okno a nevím, co Vám napsat do hodnocení. Ale tak, nějak to zkusím...
Opravdu hodně jsem byla ráda za celou Carlisleovu historii. Opravdu jsem ho měla ráda ve filmu. Přišel mi jako takový správný chlápek, který myslí na dobro, i když je upír.  Jeho historie mi přišla z celé knihy to nejzajímavější. Další plus je za Victorii, která byla úplně nádherně namalovaná a celkově zpracovaná. 

,5



2 komentáře:

  1. S tou sádrou jsi mě dostala :D Už se těším, až tuhle komiks-knížku přečtu! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)