17. 7. 2013

Prázdninový knižní TAG

Knižní TAG na léto, který vytvořila SimonaZde se dozvíte bližší informace. 

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Určitě čtu o prázdninách více, i když to zase záleží na tom, kolik mám plánů. Třeba letošní rok mám červenec úplně zaplněný, takže moc číst (ani bloggovat) nebudu, ale díky volnému srpnu to napravím. Taky se nemusím stresovat kvůli škole. Hodně času ušetříte tím, že nezjišťujete domácí úkoly nebo testy. 

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Určitě Polibek pro Annu. Knihu jsem sice četla v angličtině, ale i tak z ní sálala letní nálada. Alespoň pro mě :-D. Nebo mě ještě napadá Percy Jackson, protože všechny díly se myslím odehrávají v létě.

3. Kolik jsi schopna vzít si s sebou knih na dovolenou?
Jsem typ člověka, co si rád dělá zásobičky a rezervy :D Jsem schopna vzít si s sebou klidně 8 knih na jeden týden se slovy: "Co když to přečtu a nebudu mít co číst?" Většinou nepřečtu teda ani jednu knihu, ale už jsem hold taková. 

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Povinnou četbu nemáme ani ve škole, tudíž nemá povinnou četbu a nečtu ji. 

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Rozhodně papírové! Není lepší pocit, než si knihu ošmatávat, listovat v ní, čmuchat stránky, zakládat ji do knihovničky a zjišťovat, kam se asi nejvíce hodí. Ale protože je doba taková, jaká je, tak i já si přeji k narozeninám čtečku. Dostanu ji na 100% a má to více důvodů. Jedním z nich jsou recenzní výtisky od nakladatelství Host, od kterého odebírám recenzáky v e-podobě. No... Číst v počítači mě tolik nebaví a netbook se mi všude tahat nechce, takže čtečka je v tomto ohledu určitě lepší řešení. Ale papírové knihy nikdy za ty v elektronické podobě nevyměním! 

6. Jakou knihy by jsi ráda viděla zfilmovanou?
Podle mě by byl hezký film Loď mezi hvězdami =) Jinak se těším na Vampýrskou akademii a Hvězdy nám Nepřály. 

7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Tak to bych si asi nedokázala vybrat. Určitě by mohla být zábava třeba s Percym a Groverem. Možná bych ale radši někde ležela na pláži a povídala si s Hazel a Gusem :-3

8. Jaké místo z knih by jsi ráda navštívila? 
Tábor Polokrevných, Narnie, Bradavice a určitě Středozem. 

3 komentáře:

  1. To je zvláštní, jak některé knižní místa prostě zaujmou, že se na ně nedá zapomenout :D Narnie, Tábor Polokrevných, Bradavice a Středozem ... alespoň jedno z těchto míst je v každé odpovědi na tuto otázku :D Jinak pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Středozem a Narnie!!:D
    S Hazel a Gusem bych si taky popovídala, těším se na film, i když nevěřím, že dokáže tak dokonale vystihnout okamžiky příběhu jako kniha

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek ;). Taky jsem schopná si vzít na dovolenou mnohem víc knih než mnohdy přečtu, ale jistota je jistota ne?! =D .. Zfilmovanou Loď mezi hvězdami bych si určitě nenechala utéct :))

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)