21. 8. 2013

RECENZE: MEZI NEBEM A ZEMÍ #1

Autor: Stacey Kade
Série: Mezi nebem a zemí
Díl: #1
Počet stran: 256 stran 
Nakladatelství: Fragment
Originální název: Ghost and the Goth #1

Překlad: 
Rok vydání: 2013
Anotace: Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?


Mezi nebem a zemí
Alona Dareová má život populární středoškolačky, který si, podle jejich slov, těžce vydřela, aby se dostala na vrchol, kde byla doposud. Nejlepší stůl ve školní jídelně, báječný přítel Chris a nejnovější modely oblečení... To vše Alona měla. Na druhé straně je tu podivín Will Kane, který stále poslouchá písničky a straní se větším kolektivům ve škole. Pouhá náhoda a neštěstí svede tyto dva dohromady, když Alona skončí pod koly školního autobusu. Možná se to nezdá, ale pomoct nepotřebuje jen Alona...
Rozhodně jsem měla radši Willa, než Alonu. Alona mi přišla jako z typického americké seriálu. Nejdřív byla namyšlená roztleskávačka a potom prošla proměnnou na hodnou holku. Nic nového. Will byl naprosto super. Na nic si nehrál a byl to příjemný hrdina. Oba se seznámí netradičně, když je Alona zoufalá, protože zjistí, že ji nikdo nevidí a že její přítel Chris není tak báječný, jak si myslela. Když zjistí, že ji vidí Will začne se o něj neobyčejně zajímat a to byl moment, který mě naštval a proč jsem Alonu neměla ráda. Předtím o něj ani nezavadila pohledem a teď si na něj dělala nárok, jako by to byl její majetek. Je sice fakt, že mu občas také pomohla, ale to bylo až ke konci knihy a tímhle si u mě Alona udělala velký vroubek, který tam má pořád a uvidíme, třeba se v příštích dílech bude chovat zase jinak. 
Největší obrázek výrobku Mezi nebem a zemí – Zamilované duše

Hodnocení:
Když jsem se rozhodla, že si knihu přečtu, tak jsem neočekávala žádná překvapení a velkolepou knihu. Čekala jsem příjemnou oddechovku, u které nebudu muset nějak moc přemýšlet a budu se moct odreagovat a to taky tato kniha splnila! Přečtenou jsem ji měla za jeden večer, stránky takřka ubíhaly pod rukama a příběh byl vtipný, svěží a čtivý. Když se tak ohlédnu zpátky, tak mi dochází, že bez Alony by kniha už asi nebyla to správné. I když ji bytostně nesnáším a doufám, že se v dalších dílech bude chovat trochu více jako člověk, který má city a není k ostatním úplně lhostejný, tak knize dodala takové to správňácké napětí a asi díky tomu jsem knihu přečetla tak rychle. Takže Aloně patří můj (malilililinkatý) dík. Co této knize dominuje je hlavně romantika. Nicméně tu najdete i kapku paranormálních jevů v podobě duchů a malou záhadu a tajemno. Romantika je tu ve stylu amerických seriálů. Kniha byla sladká, místy až přeslazená a kýčovitá. Přes všechna tato negativa, která by mi v jakékoliv jiné knize asi vadila jsem si knihu velice užila, protože, nevím, jak vy, ale já si občas ráda počtu nějakou tu romantickou oddechovku, která není složitá na pochopení a přesto si ji užijete naplno. Pro mě byla velice vhodnou knihou na letní večer a pokud Vás zaujala a hledáte přesně tento typ knih, tak si určitě Mezi nebem a zemí přečtěte. 


8/10
Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku knihy.
Knihu si můžete objednat ZDE
Obrázky použity ze stránky Fragment

4 komentáře:

  1. Tuto knihu bych si ráda přečetla. Vypadá skvěle! :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád váhám zda se do knihy pustit. Přijde mi to jako taková ta růžovoučká knížečka pro menší holčičky, ale třaba časem změním názor...

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna mi má první díl přijít jako RC výstisk, tak doufám, že se mi to bude líbit! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tú knihu by som si veľmi chcela prečítať, ale nikde ju neviem zohnať. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)