22. 4. 2012

RC Review - Krásní mrtví #1

Krásní mrtví #1 - Jonas (Eden Maguire)

Série: Krásní Mrtví
Díl: první
Počet stran: 271
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Edita Drozdová
Rok vydání: 2011
Anotace: Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti Ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska… Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek… Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
První věta: První věc, kterou jsem uslyšela, bylo bouchání dveří ve větru.

Stručný děj:
220461_10150584416755417_606435416_19464216_1615013_o_large4 studenti z Ellerton High jsou mrtví. Každý jinou příčinou. Každý jinak. Ale teď, po jejich smrti je něco spojuje. Všichni totiž patří mezi Krásné Mrtvé. Je na Darině aby vykoupila jejich duše... Chtějí to vůbec? ... A zvládne to Darina, kterou smrt Phoenixe (posledního krásného mrtvého) zasáhla ze všech asi nejvíc?

Postavy:
V knize se setkáme s pěti hlavními postavami.
Phoenix Rohr je, byl a znovu je klukem Dariny. Zemřel jako poslední a jak už jsem psala, tato ztráta Darinu poznamenala asi nejvíce...
Arizona TaylorováSummer Madisonová a Jonas Jonson další Krásní Mrtví ..
Jejich smrt je nepoškodila. Jsou pořád krásní!
A nakonec je tu Darina, která musí vše vyřešit, aby vykoupila duše Krásných Mrtvých. Podaří se jí to?
A nakonec je třeba zmínit Huntera, který na všechny, po dohodě s Darinou dohlíží...

Tumblr_lj18bsutqi1qfu7szo1_500_largeMoje hodnocení:
Začala bych začátkem, který mě dost zaskočil. Nejsem moc zvyklá, na to, abych otevřela knihu a začetla se rovnou do akce. Žádný úvod a tak jsem ani moc nevěděla (ze začátku) o čem kniha je..
Také by se tu našlo pár nelogičností. Když s někým chodíte dva měsíce, tak přece není váš vztah až natolik emotivní, ne? Jasně, někteří to tak mají, ale stejně mi to přijde zvláštní.
Být zdrcen z něčího odchodu je jistě zlé, ale... Zase to bylo emotivní. (Pardon, že pořád píšu emotivní, ale myslím, že tuto knihu to docela vystihuje.)
Nejvíce mi sedla postava Arizony Taylorové, jejíchž sarkastické poznámky, mě vedli takřka do rozpaků. (Úplně se v ní vidím - sarkastická, to jsem já!) 

Myslím, že kniha je spíše takové oddechové čtení, co se týče tloušťky knihy a také dějovou hloubkou.
Vidím tu i pár srovnalostí s Upířími deníky, jejichž fanoušci by si tuto knihu měli jisto jistě přečíst!
Protože mi nejvíce sedla Arizona a další díl bude objasňování právě její sebevraždy, která se nezdá jako sebevražda, tak si ho určitě pořídím. Podle spousty recenzí jsem se dočetla, že je mnohem lepší než Jonas...

2,5/5

2 komentáře:

  1. Uvažovala jsem, že bych si knihu přečetla, ale asi spíš ne...

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím jestli půjdu do dalších dílů, uvidím.. :/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)