21. 4. 2012

RC Review - Temné vize #1

Temné vize #1 - Odhalení (L. J. Smith)

Počet stran: 262
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit… a koho bude milovat.
První věta: Místní čarodějku na večírky nikdo nezve.

Postavy:
V této knize se setkáme hned s několika důležitými postavami, které nastoupili do Institutu pana Zetese. Institutu nadaných!
Kaitlyn nebo též Kait, se vyznačuje jasnovideckými schopnostmi, které neděsí jen ji samou, ale i společnost. Proto špatně zapadá do kolektivu a je z toho nešťastná. Proto také přijme pozvání do Institutu nadaných, s nadějí, že potká nové přátele a začne nový život. A hlavně, že bude někam patřit.

Anna se vyznačuje schopností jakési ovládání a dalo by se říct i přemlouvání zvířat, k věcem, ke kterým chce. Sakra! Mít tuto vlastnost, tak skáču radostí.
Annu jsem si oblíbila ze všech nejvíc, ani nevím proč, ale nějak se stalo, že jsem se s ní sžila nejvíc. Má indiánské kořeny, což se mi opravdu hrozně líbí.

Lewis je nenápadný chlapec, který podle mého je v knize trochu "přečníván", takže ani moc nevím, co si o něm mám myslet...

Rob je milý a ochotný chlapec, který v minulosti nezažil nic moc pěkného. Neví, co po něm dívky chtějí a to přitom je podle knihy takový "ideál"...

A je třeba zmínit i takového "záporáka" této knihy. Gabriel je chlapec s nepěknou a možná taky trochu děsivou minulostí. V jeho mladém věku si již stačil zažít křivé obvinění z vraždy, vraždu, kterou přiznává a samozřejmě vězení. V Institutu je nesvůj, nezačleňuje se a je takový odtažený od ostatních. Ale to by nebyla Smithová, kdyby do knihy nezapletla nějaké to lovestory s kladnou a zápornou postavou.

Pak tu jsou ostatní postavy, jako je Joyce, pan ZetesMarisol a různí dobrovolníci k pokusům. A abych vás přesvědčila přečíst si tuto báječnou knihu, tak vám neřeknu, kdo má co za lubem!

Hodnocení:
422986_3027311715992_1058767921_32913460_726882422_n_largeKdyž se řekne L. J. Smith, každému se vybaví nějaká jiná kniha, ale asi nejčastěji jsou to Upíří deníky. Tyto "upířiny" jsou docela uznávanou knihou, hlavně v Americe. Ale jak to, že když jsou tak skvělé, tak proč nikoho neuchvátili? Chci říct, že nejspíš nejsem sama, kdo není Upířími deníky tak uchvácen...
No, a abych tu pořád nemluvila o Upířích denících, budeme se dál věnovat hlavnímu tématu a to Temným vizím...

...

Temné vize mě opravdu hodně překvapily! Od knihy jsem neočekávala příliš, protože jde o vcelku tenkou knihu a také díky špatné zkušenosti se spisovatelkou L. J. Smith.
Tato kniha má neskutečně poutavý příběh, má zápletku a od knihy se takřka nedá odtrhnout!
Čtete, čtete, čtete a najednou bum a najednou se něco stane...
Myslíte si, že jistá "akce" už skončila a najednou zase. Dalo by se říct akce za akcí. Samozřejmě nechvi vyvrátit klid a mírumilovnost knihy, to v žádném případě! Kniha je plná nečekaných zvratů a emocí. Štěstí, vztek a láska!
Ano, jak už jsem řekla, to by nebyla Smithová a do své YA knihy, kdyby nám sem nezakomponovala nějakou tu romantiku. Máme tu jednu dívku a dva chlapce... A jak tato "lovestory" dopadne, se dozvíme až v druhém díle s názvem Posedlost, který podle mých zjištěných informací vyjde 11.4.2012 v nakladatelství Fragment a já si ho určitě pořídím!

Protože jsem z knihy opravdu nadšená a velmi se mi líbila, nevidím důvod, proč nedát plný počet...!

5/5


2 komentáře:

  1. No wow!!
    Tak tuto knihu jsem si nikdy moc nechtěla přečíst, ale teď jsem změnila svůj názor od základu!! Opravdu se ti knížka tak líbila? Tak to si ji musím přečíst taky!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbila? Slabé slovo! :-D Byla úžasná! :) Záleží na úhlu pohledu, ale já bych ji doporučit mohla... :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za komentář! Každý mě vždy moc potěší! :-)